Sydney

Forsta reseskildringen da. Jag orkar inte sitta ner och blogga om vad jag gor. For det forsta finns knappt tiden till det, for det andra ar det sa mycket som hander hela tiden att jag glommer halften och har sedan inte energin att forsoka komma ihag och skriva ner allt.
Sa det har ar vad som har hant och kommer handa de narmsta dagarna.

Jag har nu vart i Sydney i precis tva veckor, Sanna akte hem i forrgar sa nu ar jag ensam pa Bondi Beach. I forrgar tog jag en museedag, besokte bland annat Sydney Aquarium dar jag tyckte synd om de instangda hajarna och pingvinerna (men vad hade jag vantat mig, uppstoppade hajar i en skal?). Efter det besokte jag Sydney Wildlife Museum dar jag tyckte synd om alla djur som satt i sina burar och sag sjalvmordsbenagna ut (aterigen, det ar liksom det som ar tanken med museet - levande djur i burar. Jag kande mig som en dalig manniska).
Sen begav jag mig till Australian Museum och det var mer min grej. Det forsta jag sag nar jag kom in var ett gigantiskt skelett av en T-rex, du kan ju tanka dig lattnaden jag kande nar jag forstod att alla djur pa museet var antingen gipskopior eller doda. Kande mig som hemma - dinosaurier, skelett och nordfakta overallt.
Sista stoppet for dagen var The Art Gallery of NSW. Kande mig forfarligt kulturell och pretentios, vissa av malningarna var dock fantastiska, sa det var en trevlig avslutning pa dagen. Det var dessutom gratis, nagot man vardesatter som backpacker.

Igar akte jag ut till Blue Mountains pa en dagstripp for att se The Three Sisters och andra skethaftiga naturunderverk. Otrolig dag. Kommer lagga upp bilder pa Fb nar jag far tag i en dator som jag kan stoppa in det dar sabla minneskortet i. Guiden vi hade var fanimig den roligaste jag haft, han svor, skrek och skrattade i princip hela tiden. Pratade hogt om sex och droger utan en tanke pa att det satt barn precis bakom honom, da och da ropade han exalterat ut i hogtalarna for att beratta om nagon lat han horde pa radion som han tyckte var bra. Han var ett stort fan av musik och bara oste ur sig information om olika band och event i Australien. Han var fenomenal.

Tanken idag var att jag skulle aka upp till Gosford som ligger ca 1.5h fran Sydney, sa jag gick till en resebyra for att boka in en tagresa senare pa dagen. Det slutade upp med att jag bokade ett "Hop on-hop off pass" med Greyhoundbussarna anda upp till Cairns. Jag aker tidigt i morgon, runt 07.00. Forsta stoppet blir Coffs Harbour dar jag ska lara mig surfa pa tva dagar, darifran aker jag till Byron Bay och stannar pa The Arts Factory ca en vecka. Vidare darifran till Brisbane dar jag ska ga pa Henry Rollins Spoken Word show, maste hitta en van att ga med eftersom det blir dyrt for Sanna att komma tillbaka till Oz for att kunna utnyttja biljetten. Blir nog inga problem, man moter folk hela tiden.
Efter Brisbane ar planen att ta sig upp till Rainbow Beach och over till Fraser Island dar jag ska paddla kanot, campa, kora 4WD, halsa pa delfinerna, surfa, fiska, trekka, med mera.
Kommer aven besoka Whitsundays och uppleva den fantastiska naturen dar.

Resan gar vidare till ett stalle som heter 1770, norr om Bundaberg. Det var tydligen min "resebokares" favoritplats i hela Australien sa jag tankte kolla upp det.

Jag minns inte sarskilt mycket mer just nu, bara att jag kommer kunna ta bussen norrut nar jag vill. Nar jag natt Cairns kommer jag formodligen boka ett flyg ner till Melbourne for att ta mig till The Great Ocean Road (ett maste), vidare upp till huvudstaden Canberra och sen ater till Sydney for att till slut flyga hem.

Sadarja. Sa fruktansvart svart var det ju inte att skriva en uppdatering, det ar bara att hitta tid samt fa tummen ur. Jag ska skriva vykort och skicka brev harifran, har skickat till nagra fran Thailand men har fortfarande lika manga kvar, plus nagra som jag ska skriva till en gang till.

Vi ses la om en manad da, om jag inte far en plotslig energikick och kanner for att skriva snart igen.
Peace out sa lange!

RSS 2.0