Fortsätter att vara glad...

...och hoppas på att ärlighet alltid varar längst. Har man något vackert ska man inte besudla det med lögner eller hemlighetsmakeri. Är det verkligen fortfarande något vackert då?

Glad

Jag har vart glad idag och jag vet inte varför. Jag har känt små glimtar av lycka, hopp och längtan. De har visserligen försvunnit lika fort som de dykt upp eftersom det är skrämmande att tillåta sig själv tänka positivt, men de har funnits där till och från hela dagen.
Kanske botemedlet mot allt det här är att låta lite positivitet komma fram? Vågar jag det?
Jag vill ut, jag vill fuldansa med dig Isabella och jag vill supa skallen av mig. Jag vill uppleva en kväll av genuin glädje och fullkomligt psyksjuk lycka. I mina metallicturkosa leggings och en orange t-shirt.
Jag vill skrämma skiten ut Jönköping, tugga fradga och förfölja främlingar. Jag vill spela bimbo, brat och retard och imitera Greger, spela in sjuka psykfilmer och bara skrika rakt ut i luften.
Jag vill låsa upp fängelsegallret som stänger in all denna psykiska ostabiliteten och bara vara totalt jävla galen. En kväll. Just nu.
Jag vill glömma bort ångest och vånda en kväll och bara må bra.
Isabella, du får fan ta och komma hit snart. Jönköping behöver dig, JAG behöver dig!

Tid

Allt har sin tid. Alla behöver tid. Allt tar tid. Vill man utvecklas så måste man få tid till det. Vill man komma över något eller låta någon komma över något måste man ge den personen tid. Tålamod. Tiden läker mycket och tiden utvisar mycket. Tiden bestämmer vad som ska hända och vad som inte ska hända. Tiden bestämmer att det som har hänt inte går att ändra på. Det enda man kan göra är att ha tålamod och låta tiden rikta dina steg i den riktning dina fötter skall gå. Tid kan göra saker och ting bättre, men den kan också göra dem sämre. Mitt i allt det här ska man dessutom behärska konsten att vara människa? Den intensiva, frågande, kunskapskrävande "Jag-måste-veta-hur-det-kommer-bli"-sidan? Det är nästan att fråga efter det omöjliga. Jag vet att jag måste låta tiden gå, jag måste ge tid och jag måste låta mig själv få ta tid. Jag måste låta andra få ta den tid de behöver utan att vara för intensiv och vetgirig.
Jag vet ingenting, men jag vet att jag måste acceptera att jag inte vet. Jag vet att jag måste ge det tid.
Tid är lycka. Tid är tortyr. Kärlek är lycka. Kärlek är tortyr.
Tick tack, tick tack...

Ett enda ord. Och en smiley.

Idag har jag vart glad. Idag har jag inte känt ångest. Gårdagen var hemsk, men den avslutades på ett sätt som gjorde det värt våndan. Tänk vad ett gulligt ord och en blinksmiley kan göra. Att det till och med kan röra en till tårar. Bra tårar, inte dem som runnit ner för ansiktet i en veckas tid och blåst upp det något groteskt. Igårkväll var en bra kväll och idag är en bra dag. Jag har nytt hopp.

Oooooch

så var man tillbaka från molnen igen. Jag sa de tre orden och kastade mig därmed ut för stupet. Nu ser det ut som att det är längre att falla än vad jag hade hoppats på. Eller det blev längre för bara en liten stund sen. Och jag förstår, det gör jag, både förstår och inte förstår egentligen. Självklart är det jobbigt, men snälla - försök förstå mig med, don't leave me hangin'! Om jag förstår dina känslor så snälla, snälla förstå mina!
När ska jag landa, tar du emot mig eller kommer jag att krascha och dö?

Bar eller brast det?

Jag vet inte än. Men det känns bättre åtminstone. Tror jag. Ingenting kan få en att må så dåligt som vetskapen att man inte vet någonting. Eller jo, det är klart... Om det man får veta är negativt så kan det ju vara världens undergång, men hoppet finns alltid kvar fram tills valet är gjort. I måndags (igår) kände jag för första gången på länge en genuin lycka, ändå försökte jag instinktivt hålla den tillbaka, men så tänkte jag för mig själv att om jag nu inte känt glädje på så här länge, kan jag då inte tillåta mig att släppa fram det lilla (eller egentligen i det här fallet - den enormt stora) som finns? Det är farligt att vara glad, för det kan ryckas ifrån en på en halv sekund, men ska det då betyda att jag aldrig vågar vara glad igen? Är det värt att vara lycklig precis just nu, även om det betyder att jag senare kan falla så hårt att jag inte kan ta mig upp igen? Det känns som att det är ett bättre alternativ att vara negativ, då blir inte fallet så hårt om mattan dras undan. Men i grund och botten är jag nog optimist när det gäller allvarliga val och situationer. Eller bara naiv. Vad det än heter så är jag tacksam för att jag som människa alltid ser ljuset någonstans. Det jag menar med det är att jag hoppas att det där fallet aldrig kommer. Jag hoppas att jag kommer stå stadigt och fast, för jag har aldrig varit så här säker på vad jag vill och vad jag känner.

Nu får det bära eller brista

Har aldrig känt en större skräck i hela mitt liv, men nu måste jag satsa allt jag har.

-

Ibland önskar jag att den enklaste utvägen inte var den värsta.

Vad var det jag sa?

Sa ju att det hade vart bättre om jag inte fanns. Är inte kontaktbar just nu, går under jorden och försvinner ett tag. Det uppskattas om inga försök görs att nå mig, jag orkar inte prata. Mobilen är avstängd och borta. Finns bara en person jag vill prata med.

Meningen med livet är...

...Teknikmagasinet. Skämt åsido.
 
Vad fan är det egentligen för mening med någonting när allting ändå ska dö? Vad är det för idé att se fram emot och förvänta sig saker när det oftast inte blir som man tänkt sig eller ens händer över huvud taget ändå?

Jag är arg och cynisk och bitter om vart annat. Ibland varvas det med hopplös gråt innan det är dags för att försöka sova och ibland enbart med likgiltighet. Och jag är inte inne i min s.k. lingonvecka längre. Jag har bara totalt tappat min livsgnista. Jag skiter i att jag låter som en bitterfitta. Jag orkar inte. Jag orkar ingenting. Det enda jag orkar göra är att jobba, för då måste jag tänka på något annat än alltings slut eller på dödens frammarsch. På Fb blockerar jag den ene efter den andre som kommer med lama statusuppdateringar. I trafiken har jag blivit alldeles för aggressiv (fortfarande inte ansvarslös) och rent allmänt är jag bara arg. Inte på någon jag känner eller ser på stan, det är mest riktat mot mig själv. Eller rättare sagt, det utgår från mig och riktas tyvärr utåt mot andra. Fast inte så de märker det. Jag sitter bara i min ensamhet och förbannar allt och alla lite smått patetiskt sådär.

Jag orkar inte leva, men det betyder inte att jag vill dö, absolut inte. Jag orkar bara inte anstränga mig för att se positivt på saker och ting. Jag vet inte om jag orkar berätta för kuratorn om mitt nuvarande apatiska tillstånd, kanske borde skärpa mig och börja dra vita lögner för folk igen.

Ja, det här får nog bli sista negativa inlägget på ett bra tag. Och sista sanningsenliga svar när någon frågar hur det är. Ibland kommer det perioder då jag låter det sippra ut. Det blir helt enkelt för mycket till slut, så nu är det dags att stänga till dörren igen. Det är inte bra att berätta för mycket om sig själv. Nej, det får vara slut på det nu. Vad fan har folk för nytta av den informationen anyway...? Ingen. Det drar bara ner humöret på omgivningen.

Ja ä int bitter.

Svartsjuka...

...skulle jag inte ens önska min värsta fiende. Det är en av de värsta känslorna jag vet. Inget gör så ont som det och inget är så jobbigt som vetskapen att man egentligen inte ens har några fog för den känslan.

Och tankarna som följer på det... Ska det också vara en trigger som utlöser början på spiralen som ständigt snurrar nedåt?

Får nästan svindel när jag tänker på vad som gömmer sig precis under ytan. Om jag snubblar och faller över kanten så blir det en kvicksand av tankar som omsluter mig långsamt mer och mer, tills hela min värld ÄR tankarna. Jag är vad jag tänker. Visst, det är bara att tänka om, tänka positivt. Visst. Det är det inte. Extremt lätt att säga så, jag vet. Jag brukade också tycka så. Nu är det inte så lätt längre. Tvärtom, ju mer jag försöker tänka positivt desto längre ner sjunker jag, desto starkare blir de negativa tankarna.

Jag försöker - jag lovar, men det är som att "the Dark side" pushar sig själv till att bli större, som geparden tvingar sig själv att bli snabbare när antilopen springer ifrån den. "Hon" retar mig och säger att jag kan springa så fort jag vill, hon kommer ändå komma ifatt mig till slut, när jag minst anar det.
Hon finns och kommer alltid finnas där. Ligga på lur, låta mig tro att allt är lugnt och sen dyka upp vid minsta lilla snedsteg. Jag kommer aldrig bli av med henne, rötterna har grävt sig för djupt ner i mig. De har nog till och med tagit sig in till själen. Konstig mening, men det känns verkligen så. Det känns som att hon (vad nu "hon" är, vet inte hur jag annars ska benämna det för att distansera mig från det) har grävt ner sina tjocka, svarta, vassa klor så långt in och gripit tag så hårt att jag aldrig kommer kunna avlägsna dem utan att också dra med mig själv. Som en stor cancertumör. Jag drar för många liknelser...

Jag kommer aldrig någonsin kunna vara mig själv helt och hållet igen, skuggan kommer alltid finnas i bakgrunden av rampljuset. När lamporna släcks kommer det krypande som en svart kletig klump.

Jag är ledsen att jag inte är perfekt, jag önskar att jag var det. Att jag inte var ett känslomässigt vrak. Men jag är inte perfekt på långa vägar och jag tror inte att jag någonsin kommer bli det.

Ibland känns det som att det hade vart bäst både för mig och för alla andra om jag helt enkelt inte fanns.

Det här är lycka.

Ett varmt bad, vattnet doftar svagt av vanilj. Sagan om Ringen i bokform avnjutes tillsammans med Sagan om Ringens soundtrack samt några levande ljus vid sidan av.

Detta är lycka i sin renaste form. Jag blev nästan lite gråtfärdig när jag tänkte efter hur underbart det var.


Blundar och känner lugnet omsluta min kropp och mitt sinne...


RSS 2.0